Jak na údržbu dětské výbavičky!

Svůj vysněný kousek pro miminko máte doma a přemýšlíte, jak se o něj starat, abyste jej nezničila? ☄️ Tak právě tento příspěvek je pro vás!
 
 
 
 
 
Sepsala jsem vám pár základních tipů, jak se starat o věci pro miminka. ????✍️ Předám Vám pár svých doporučení, sama jsem maminka a naše výrobky Lali ví zkouším, používám pro sebe a své děti. Takže tady je pár základních tipů. 
 
 
 
 
Naše babičky a maminky byly zvyklé prádlo vyvařovat a prát na vysoké stupňě, ale dnes je tomu jinak. Dříve byly všechny oblečky a zavinovačky pro miminka  hlavně sněhobílé, takže látky a barvy zvládly tyto vysoké stupňě. Ale dnešní matriály jsou jemnější, hlavně barevné a žádným barvám tyto vysoké teploty nesvědčí. 
 
Perte vždy na 30-40°, pokud si nejste jistí vždy na 30°, tím totiž nikdy nic nezkazíte! ????  Látky se zlatou aplikací doporučuji obecně raději na 30°, ozdoby jsou náchylnější k opotřebení a tak je třeba extra jemná péče.
 
Na naše výrobky nepoužívejte chemické čističe, mohly by narušit strukturu a hlavně barevnost látek! A to by byla velká škoda. Na skvrny doporučuji použít žlučové, nebo marseilské mýdlo a na chvíli odmočit. 
 
U všech výrobků doporučuji zvolit méně otáček, například 800, prádlo není tak zlámané, poté výrobek vytřepejte a volně vyvěste.???? Zabránite tak zbytečnému dlouhému žehlení. Tip pro maminky, které nesnáší žehlení, jako já ???? 
 
 
 
 
 
 
Sušit, či nesušit? Vždy maminkám radím, ať se řídí svou zkušeností se svým typem sušičky a sušícími programy. Mušelínové pleny a osušky přimo milují sušení v sušičce, materiál je poté krásně nadýchaný a naducaný. Povlaky na zavinovačky s vaflí a mušelínem jsou skvělé na údržbu, dobrovolně se přiznám, že povlak vyperu a vysuším, ještě teplé prádlo vytáhnu a vytřepu a není potřeba žádného žehlení. U čistě bavlněného povlaku se může lehce pokrčit, ale pokud jej vytahnete včas a vyvěsíte, žehlička nebude potřeba. Taková je má zkušenost. 
 
Beránkové deky doporučuji vyprat na jemný program a vyvěsit, teplem sušičky, by se materiál mohl srazit, má přirozenou srážlivost a sušička by to mohla jen podpořit. I při vólném sušení zůstává beránek jemňoučký, to nemusíte mít strach. 
 
 
 
      
 
 
Teplé deky, které v sobě mají umělé vlákno můžete buď vysušit v sušičce na jemný program, nebo vólně vyvěsit a usušit. U žehlení vám dám pár tipů, aby deka zůstala stále jemná a měkoučká!  Žehlete deky tak, že je napařujete těsně nad povrchem. Mohli byste totiž spálit vnitřní vrstvu, která poté nebude tak měkoučká. ????
 
Zlaté aplikace žehlete přes plenu, přímým kontaktem s žehličkou, byste je zničili. I s praním opatrně, jsou celkově náchylnější. 
 
Pokud máte jakékoliv další otázky, neváhejte mě kontaktovat, ráda vám poradím! Vaše Klára z Lali ví. 
 

Ruční výroba

Lali ví je malá rodinná firma, žádná velká továrna. Všechny výrobky pro vás vznikají pod rukama našich nejšikovnějších švadlenek, jsou šité ručně, s láskou a péčí pro naše nejmenší. Našim zákazníkům, malým i velkým, přinášíme kvalitu vytvořenou zlatými českými ručičkami, komfort a jistotu

Vlastní zkušenost

Samy jsme maminkami, některé i babičkami. To, že pro své mrně chcete to nejlepší je pro nás více než pochopitelné. Můžete si být jistí, že u nás nic jiného, než to nejlepší, nenajdete. A za to vám ručíme! Váš tým Lali ví

Výroba na míru

Vyberte si materiál podle vašich představ, a dolaďte tak postýlku a pokojíček vašeho miminka k dokonalosti. Pokud zrovna není vaše vysněné zboží skladem, nezoufejte! Speciálně pro vás ho vyrobíme a ušijeme.

Přírodní materiály

Všechen materiál pečlivě vybíráme, zkoušíme jeho vlastnosti, to jak je příjemný pro jemnou pokožku miminka, jeho údržbu, což je důležité především pro nás maminky. Pak teprve vše nabídneme vám. Najdete u nás skvělý lehký mušelín, prodyšný len a kvalitní bavlnu od českých dodavatelů.

Doplňky pro miminka od Lali ví

Lali ví je malá rodinná firma se svou malou dílnou, kde vznikají všechny tyto ručně šité výrobky pro děti. Chceme to nejlepší pro maminky a jejich miminka. Naše doplňky pro miminka jsou nejen hezké na pohled, kvalitně zpracované, ale především maximálně praktické a příjemné a komfortní pro naše nejmenší. Spokojenost našich zákazníků a úsměv na tvářích dětí jsou pro nás tou největší odměnou.

Doplňky pro miminka od maminky maminkám

Sama jsem maminkou a tak vím, co je pro nás maminky, a pro naše miminka důležité. Při výběru materiálu a designu vycházím ze své zkušenosti a potřeb, které výrobky a doplňky pro miminka musí splňovat. Vybíráme pro vás ty nejpříjemnější materiály na dotek, a také praktické na údržbu. Předám vám své malé tajemství, a představím vám výrobky z materiálů, které se nemusí žehlit. Což je podle mě velká pomoc v začátcích, kdy se s miminkem seznamujeme a vše je nové. PS. Aby nám maminkám zbyl čas na chvilku s šálkem teplé kávy.Vaše Klára z Lali ví

S doplňky pro miminka jako ve snu

Dětskou postýlku s našimi doplňky pro miminka můžete doladit k dokonalosti a vytvořit tak vašemu děťátku jeho malé království. No není to sen? Příjemné prostředí postýlky, nebo dětského pokojíčku pro vaše dítko, kde se bude cítit skvěle celá vaše rodina. Miminka milují měkoučké a příjemné prostředí, jako u maminky v bříšku. A to mu naše výrobky a doplňky pro miminka mohou poskytnout. Zachumlejte své miminko do našich výrobků z nejjemnějších materiálu a nabídněte mu pocit bezpečí jako v bavlnce.